RDW voert nieuwe APK-regelgeving in

Rijksdienst voor het Wegverkeer(RDW) voert per 20 mei de nieuwe APK-regelgeving in. Dat meldt De RDW deze week. Binnen de nieuwe regelgeving wordt er op meer punten gecontroleerd op het gebied van milieu en vooral veiligheid.

De APK-keuring is een verplichting die hoort bij het hebben van een voertuig. De keuring draagt bij aan de veiligheid op de weg. Wie zijn voertuig niet heeft laten keuren, riskeert een flinke boete. Raak je met een ongekeurd voertuig bij een ongeluk betrokken, dan keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

Veiligheidsaspecten

De APK-keurmeesters zullen vanaf 20 mei strenger controleren op elektronische veiligheidsaspecten. Denk bijvoorbeeld aan controle op waarschuwingslampjes op het dashboard (stabiliteitscontrole, bandenspanning, elektronische stuurbekrachtiging, abs, ebs, airbag, eCall), controle op afstelling mistvoorlicht, roetfiltercontrole en de eisen voor een waterstofinstallatie. 

De RDW wijst bestuurders erop dat zij nog steeds zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het voertuig. "De APK-keuring is een momentopname. Het is belangrijk om zelf uw voertuig goed te controleren en te onderhouden."

Lees ook: 'Motorrijders lopen onnodig vaak gehoorschade op'

Artikel 1 t/m 1 van 11