Motorrijbewijs A(code 80) bij Verkeersschool De Hoog

Motorrijbewijs A(code 80)

 Motorrijbewijs A(code 80)

Bent u 21 jaar? De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs haalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Try-out lessen

Is de motor wat voor jou? Kom het eens uitproberen tijdens één van onze Try-out lessen. Wij zorgen voor gratis gebruik van helm, handschoenen en motorkleding. Als u interesse heeft, dan kunt u het aanmeldingsformulier aan de rechterkant invullen.

Kosten

Try-out motor

  • 2 uur durende motorrijles
  • Gratis gebruik van helm, handschoenen en motorkleding
  • Ervaar het bevrijdende gevoel van motorrijden
€89,95,-

Turbocursus motor

  • Binnen 14 lessen je rijbewijs
  • Inclusief AVB en AVD examen
1.199,-

Contact opnemen

Motor

Examenklaar pakket A

Rijbewijs Motor Examenklaar pakket A

Nieuwsgierig?
Voor de uitdagende jongens en meiden: de snelste manier om je motorrijbewijs te halen! Durf jij de uitdaging aan?

€1.669,-
Meer informatie