Rijbewijs keuring bij Verkeersschool De Hoog

Rijbewijs keuring

Bij Verkeersschool De Hoog regelen wij jouw rijbewijskeuring. Over het algemeen komt er één keer per maand een gecertificeerde keuringsarts naar onze vestiging in Vlaardingen. Dit is meestal tijdens een spoedopleiding voor de theorie voor rijbewijs C. Uiteraard kun je ook een afspraak maken wanneer je niet aan deze opleiding deelneemt. Komen onze keuringsdata niet uit, dan ben je vrij om zelf bij een gecertificeerde keuringsarts een afspraak te maken. Hieronder vind je algemene informatie over een rijbewijskeuring.

Meenemen naar de keuring (zie ook de toelichtingen):
1.    Keuringsformulier (de eigen verklaring met geneeskundig verslag)
2.    Urine
3.    Medicijnen (ook oogdruppels en pufjes voor de longen)
4.    Bril en/of contactlenzen (van de contactlenzen de sterkte van ieder oog)
5.    Rijbewijs of andere legitimatie


Toelichting

1.    Het formulier is verkrijgbaar bij de gemeente of met behulp van DigiD via internet op mijn.cbr.nl.  Je kunt deze ook bestellen via Regelzorg. Voorafgaand aan de keuring moet je de voorzijde (de eigen verklaring) zelf invullen. Maak ná de keuring een fotokopie van beide zijden van het formulier. Bij zoekraken hoeft dan niet een nieuwe keuring plaats te vinden. 
2.    Een kleine hoeveelheid urine is voldoende. De urine hoeft niet nuchter te zijn en het liefst niet ouder dan twee uur. Neem de urine mee in een urinecontainertje dat verkrijgbaar is bij apotheek, drogist of huisarts.
3.    Als je medicijnen gebruikt, waaronder oogdruppels en pufjes voor de longen, neem dan een lijst mee van de apotheek of de (lege) verpakking(en).
4.    Draag je contactlenzen, neem dan het recept van jouw opticien mee waarop de sterkte staat vermeld, of de verpakking van de lenzen. Dan hoef je voor de test van jouw gezichtsvermogen je lenzen niet uit te doen.
5.    Je dient jezelf tijdens de keuring te kunnen legitimeren. Neem daarvoor je rijbewijs mee of een andere legitimatie.


Tijdens de rijbewijskeuring vult de arts een medisch verslag in. Samen met jouw ingevulde eigen verklaring stuur je dit verslag op naar het CBR. De medische afdeling van het CBR beoordeelt dan of jij medisch wordt vrijgegeven voor het rijbewijs. Je krijgt hierover een brief thuisgestuurd. Als je bent vrijgegeven, ben je één jaar rijgeschikt verklaard en kunnen wij een praktijkexamen aanvragen. Binnen dit jaar zul je dan je rijbewijs moeten halen en ophalen bij de gemeente. Wanneer je geen verklaring van geschiktheid ontvangt, geeft het CBR aan hoe je daar wel aan kunt komen. Het kan zijn dat ze je oproepen voor een rijtest of dat je langs een gespecialiseerde arts moet. 


De medische keuring van de arts is drie jaar geldig. Mocht je bijvoorbeeld twee jaar na afgifte van je verklaring van geschiktheid door het CBR voor rijbewijs C een ander rijbewijs willen behalen, zoals D of CE, dan moet je een nieuwe eigen verklaring opsturen naar het CBR. Je hoeft echter niet opnieuw medisch gekeurd te worden omdat je keuringsuitslag van rijbewijs C nog geldig is. 

Kijk hier wanneer de eerste mogelijkheid voor keuren is.

 

 

Kosten

Examenklaarpakket D

  • 34 rij-uren
  • Opstapplaats: Schiedamsedijk 22 te Vlaardingen
€ 2.375,-

Examenklaarpakket C

  • 28 rij-uren
  • Opstapplaats: Schiedamsedijk 22 te Vlaardingen
€ 2.299,-

Contact opnemen

Vrachtauto

Expertpakket C

Rijbewijs Vrachtauto Expertpakket C
Tijd voor het grote werk? 
Wil je graag beroepschauffeur worden?
Bent u geknipt voor de weg?
Wij hebben een scherpe prijs voor de toekomstige chauffeurs.  
€2.299,-
Meer informatie