Tijdelijke oplossing voor examens met tolk bij cbr

Het CBR heeft tolkendienst Mastertolk bereid gevonden om examens waarvoor een tolk van het failliete HearHear was ingehuurd per direct over te nemen.

Mastertolk neemt contact op met deze kandidaten en levert een tolk zodat het examen door kan gaan. De dienst neemt ook contact op met kandidaten die in de afgelopen weken een examen hebben moeten missen en al een tolk hadden ingehuurd. Mastertolk reserveert met hen een nieuw examen. Het CBR vergoedt uit coulance de tolkkosten voor deze kandidaten.

De examens van kandidaten die komende week wel een examen hebben gereserveerd, maar nog geen tolk hebben ingehuurd worden helaas nog uitgesteld. Het is op dit moment ook nog niet mogelijk om nieuwe examens met tolk te reserveren. Het CBR werkt hard aan een oplossing om álle examens met tolk te kunnen hervatten. Daarvoor moeten afspraken met verschillende tolkendiensten worden gemaakt. CBR verwacht daar binnen 2 weken meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Voor alle examens met tolk die worden uitgesteld geldt dat het CBR deze examens kosteloos verplaatst naar een nieuwe datum.

Artikel 1 t/m 1 van 11