Haal je ambulance rijbewijs bij Verkeersschool De Hoog

Om op een ambulance te mogen rijden heb je een C1 rijbewijs nodig. Ten opzichte van het volledige vrachtwagenrijbewijs C hoef je minder theorie te leren en zijn er minder rijlessen nodig voor de praktijk. Dit zorgt voor een aanzienlijk verschil in de kosten. De praktijklessen voor het ambulance rijbewijs geven wij in een Iveco Daily.

Het C1-rijbewijs mag behaald worden vanaf 18 jaar, mits de desbetreffende persoon beschikt over een geldig B-rijbewijs. Daarnaast is een medische keuring ook verplicht voor het verkrijgen van rijbewijs C1. Als je dit rijbewijs hebt
behaald, mag je met voertuigen met een gewicht tussen de 3.500 en 7.500 kg aan het verkeer deelnemen. Denk hierbij aan een camper, kampeerauto, paardenwagen, veewagen, ambulance, brandweerauto of een lichte vrachtauto. U moet in het bezit zijn van een rijbewijs B.

Gezondheidsverklaring

Voordat u uw praktijkexamen kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.  Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig. zaterdag 25 november 2023 komt er bij ons een arbo arts langs.


Te behalen examens

Examen rijbewijs en vakbekwaamheid module 1-C1 (RVM1-C1)Examen vrachtauto C1 praktijk (C1)

U mag het praktijkexamen vrachtauto C1 doen, zodra u het theorie-examen RVM1-C1 heeft gehaald.

Artikel 1 t/m 1 van 11