CBR treft extra maatregelen gebruik mondkapje

Het CBR voegt extra veiligheidseisen toe aan de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf heden worden er geen uitzonderingen gemaakt voor het niet kunnen gebruiken van een mondkapje. Daarnaast gaat CBR tijdens het examen met niet meer dan twee mensen op pad. Er kan dus niet meer worden meegereden met motorexamens en het CBR kan geen WRM-stages en RIS-begeleiding doen.

Het cbr ziet er strikt op toe op dat iedereen de nieuwe en bestaande maatregelen naleeft. Dit betekent: geen mondkapje is géén examen. Dat geldt bij het niet dragen van het mondkapje tijdens de rijles of bij de aankomst op het examencentrum. Als theorie-kandidaten samen in een busje komen en een van hen draagt geen mondkapje, dan kan de hele bus geen examen doen.

Geen examen, toets, rijtest of cursus bij twijfel

Nog steeds is het mogelijk voor kandidaten om examens, toetsen en rijtesten te verzetten bij corona gerelateerde klachten. Als een CBR-collega het vermoeden heeft dat een klant mogelijk coronaklachten heeft dan kan hij of zij het examen, de toets of de rijtest uitstellen.

Continu alert

Met de genoemde nieuwe maatregelen en het extra toezien op de strikte naleving daarvan, zet het CBR een plus bovenop de al bestaande maatregelen. De afgelopen anderhalf jaar is onze veiligheidsaanpak succesvol gebleken: we hielden Nederland mobiel en het aantal besmettingen bleef gelukkig zeer beperkt. Met dit aangescherpte pakket hebben wij het vertrouwen dat we deze lijn voortzetten. We rekenen op ieders medewerking.

Artikel 1 t/m 1 van 11