Autorijlessen na 18.00 uur toch niet toegestaan

Helaas is er afgelopen weekend verwarring ontstaan over de sluitingstijden voor rijscholen en hun leerlingen. Na een eerste interpretatie van de maatregel heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) aangegeven dat rijlessen na 18.00 uur mogelijk zouden zijn. Dit was niet correct, zo blijkt nu op basis van de juridische toelichting.

Rijlessen zijn niet toegestaan tussen 18 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Het ministerie betreurt deze gang van zaken en biedt hiervoor excuses aan en geeft hierbij graag de juiste informatie.

Autorijlessen zijn toegestaan tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Ook als dit voor beroep of bedrijf is. Voor motor- en brommerrijlessen zijn geen beperkingen. Het mondkapje is verplicht voor leerling en instructeur. Ook moet iedereen zich zoveel mogelijk houden aan de basisregels tegen verspreiding van het coronavirus.

Theorielessen zijn toegestaan tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Theorielessen voor beroep, zoals bijscholing voor instructeurs of chauffeurs (code 95), mogen wel in de avonduren worden gegeven.

Artikel 1 t/m 1 van 11