Binnenkort examen doen? machtig de rijschool!

Wil je binnenkort examen doen? Machtig de rijschool!

De komende tijd worden verschillende categorieën opengesteld voor examen. Het CBR zal vanaf begin volgende week beginnen met het inplannen van bromfiets- en motorexamens. Om een run op examens te voorkomen wordt het verplicht om je te machtigen bij de desbetreffende rijschool. Voorheen was dit alleen verplicht bij het auto-examen. In de toekomst is een machtiging verplicht voor de volgende categorieën: A, AM2 B, BE, C, CE en theorie. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen wanneer zij dat willen, zo snel mogelijk examen kunnen doen. In de bijlage vindt u de stappen die je moet volgen om Verkeersschool De Hoog te machtigen.

Gezondheidsverklaring

Heb je nog geen Gezondheidsverklaring ingevuld? Doe dit zo snel mogelijk. Zie welke stappen je moet ondernemen in de bijlage.

Veelgestelde vragen

Wordt er momenteel gelest?
Op dit moment wordt er alleen gelest voor de categorie motor en bromfiets. Wanneer andere categorieën starten, nemen wij contact op met onze leerlingen.

Ik heb ergens gelezen dat je wel weer theorie-examen kunt doen, klopt dit?
Op dit moment worden er geen theorie-examens afgenomen. Het is ook nog niet mogelijk om een nieuw theorie-examen in te plannen.

Mijn examen is uitgesteld, wat moet ik doen?
Leerlingen waarvan het examen is geannuleerd raden wij aan om ons te machtigen. Opnieuw inplannen is op dit moment niet mogelijk. Wij nemen contact op met de leerling wanneer dit wel weer kan.

Wanneer start het CBR weer met examens afnemen?
Op dit moment heeft het CBR de examens tot en met 20 mei geannuleerd. De komende tijd worden verschillende categorieën opengesteld voor examen. Vanaf begin volgende week zal het CBR beginnen met het inplannen van bromfiets- en motorexamens.

Moet ik de rijschool ook machtigen als ik binnenkort nog geen examen doe?
Ja, ook als binnenkort nog geen examen doet, moet je ons machtigen en tevens je Gezondheidsverklaring invullen.

Mijn theoriecertificaat verloopt binnenkort, en nu?
Als in de periode van 16 maart tot en met 1 juni de geldigheid van je uitslag van je theorie-examen verloopt, dan blijft deze in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

Wat als mijn voldoende resultaat van het motorexamen voertuigbeheersing verloopt door het uitstellen van een examen?
Als in de periode van 16 maart tot en met 1 juni de geldigheid van je uitslag van je theorie-examen verloopt, dan blijft deze in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

Artikel 1 t/m 1 van 11