Verkeersschool De Hoog hervat motorrijlessen

Motorrijinstructeur is geen contactberoep en daarom is motorrijles landelijk toegestaan. Dat concluderen het Veiligheidsberaad en ministers Van Nieuwenhuizen (IenW) en De Jonge (VWS). Wel moeten tijdens de rijles de coronamaatregelen in acht worden genomen, zoals het houden van 1,5 meter afstand.

Wil je een rijles inplannen? mail naar info@de-hoog.nl of bel 010-4343399.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloot na overleg met RIVM en rijschoolbranche in maart tot een algeheel verbod op alle vormen van rijlessen in de sector. Minister Cora van Nieuwenhuizen laat nu weten blij te zijn dat motorrijles weer van start kan gaan. “Zoals ik eerder heb aangegeven vind ik logisch dat dit bovenaan het lijstje staat van mogelijke versoepelingen.”

Ze vervolgt: “De veiligheidsregio’s hebben op grond van de noodverordening een uitzondering gemaakt voor motorrijlessen omdat hierbij de 1,5 meter niet wordt aangetast. Collega Hugo de Jonge van VWS heeft vanuit de volksgezondheid geen reden om dat tegen te houden. Wel blijft uiteraard de regel gelden om hierbij voldoende afstand te bewaren.”

Vragen

CBR?
Op dit moment kunnen er geen examens gepland worden. Zodra dit wel weer kan nemen we contact op met onze kandidaten. 

Kleding?
Gezien de huidige omstandigheden verplichten wij om eigen kleding en helm te gebruiken.

Artikel 1 t/m 1 van 11