'Strengere controle op rijden zonder rijbewijs'

De politie gaat de komende tijd strenger handhaven op rijden zonder rijbewijs. Dat meldt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in een brief aan de Tweede Kamer. Er zal intensiever gecontroleerd worden. Daarnaast gaat het CBR duidelijker communiceren wanneer iemand zijn of haar rijbewijs moet inleveren. Ook worden de systemen van de politie verbeterd.

Dienders registreerden niet altijd alles goed, zo bleek en het OM kon dat achteraf niet meer herstellen. Onderzocht wordt of die gegevens toch aangepast kunnen gaan worden. Tegelijk krijgen agenten betere instructies voor registratie.

App voor politie

De overheid werkt momenteel aan een speciale app die politiemensen moet helpen bij het opmaken van een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Alle gegevens die nodig zijn, kunnen ze straks gelijk gemakkelijk invoeren. Tot nu toe moeten ze dat handmatig in andere systemen doen. Agenten elders zien in de toekomst direct of het rijbewijs ingevorderd.

De politie gaat ook meer regionaal en persoonsgericht handhaven. Personen van wie bekend is dat zij eerder met een ongeldig rijbewijs hebben gereden, zullen eerder gecontroleerd worden.

Artikel 1 t/m 1 van 11