Minister geeft startsein aanleg Blankenburgverbinding(A24)

Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geeft vandaag het startsein voor de aanleg van de nieuwe autosnelweg: de A24. De nieuwe snelweg in de regio Rotterdam wordt ook wel de Blankenburgverbinding genoemd en verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. De aanleg start deze week en de snelweg wordt uiterlijk 2024 opengesteld.

Vorige week hield de projectorganisatie een informatieavond in Vlaardingen. Honderden mensen waren hierop afgekomen. De organisatie gaf uitleg over de verschillende fases van de aanleg. vorige week gingen de voorbereidende werkzaamheden van start. Fietsers kunnen nu niet langer gebruik maken van een aantal fietspaden in het Oeverbos en het Recreatiepad ten zuiden van de Hoekse Lijn.

Blankenburgverbinding

De A24 is 4 kilometer lang en moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer tussen de Rotterdamse haven en het achterland. De Blankenburgverbinding bestaat onder meer uit de aanleg van een autosnelweg van 2×3 rijstroken, een landtunnel, en een tunnel onder de Nieuwe Waterweg. Ook wordt de A20 wordt tot aan het Kethelplein verbreed. Het project gaat 1,2 miljard euro kosten.

Tegen de aanleg was veel verzet, ook vanuit de gemeenten Maassluis en Vlaardingen. Daar gaat het tracé deels door natuurgebieden. Ook wordt gevreesd voor milieu-effecten, zoals vervuiling. De Raad van State heeft de bezwaren van tegenstanders op 18 juli afgewezen. "De Blankenburgverbinding is belangrijk voor de haven en belangrijk voor de doorstroming van het verkeer in deze drukke regio", aldus Van Nieuwenhuizen.

Artikel 1 t/m 1 van 11