Veilig Verkeer Nederland gaat e-bikers trainen

Veilig Verkeer Nederland(VVN) en Gazelle gaan trainingen organiseren voor e-bikers. Dat meldt VVN deze week. In de trainingen komen stuurmanskunsten aan bod, maar er wordt ook aandacht geschonken aan het herkennen van risico’s en het inschatten van complexe verkeerssituaties.

Het aantal fietsdoden stijgt de laatste jaren. In 2016 zijn er 189 fietsers verongelukt, waarvan 135 mensen 60 jaar of ouder zijn, en hebben daarmee een groot aandeel. Hierbij gaat het veelal om eenzijdige ongelukken. Vooral bij de 80-plussers. "Het is zeker niet zo dat senioren te boek staan als brokkenpiloten. Senioren zijn nu eenmaal goed vertegenwoordigd in het fietsverkeer en zijn fysiek kwetsbaarder dan 20-jarigen", aldus VVN.

Handvatten

De experts van VVN gaan de (voornamelijk senioren) handvatten bieden om beter om te gaan met de groeiende verkeersdrukte. De trainingen zijn zowel theoretisch- als praktijkgericht. Deelnemers krijgen uitleg en leggen daarnaast een parcours af. De in totaal zes trainingen zullen plaatsvinden op de Gazelle Experience Centers in Amersfoort, Waalwijk en Groningen. Bovendien zijn de trainingen gratis.

Artikel 1 t/m 1 van 11