Verkeersschool De Hoog schaft nieuwe C1 vrachtauto aan

Sinds vandaag kun je bij Verkeersschool De Hoog je lichte vrachtauto ofwel camperrijbewijs halen. De nieuwe Iveco Daily is vanaf vandaag in bedrijf. De lichte vrachtauto is van alle gemakken voorzien. Zo heeft deze een achteruitrijcamera, cruise control, lane departure warning en nog veel meer.

Het lichte vrachtauto rijbewijs is bedoeld voor aanstaande beroepschauffeurs en deze krijgen tijdens de 1-, 2- of 3-daagse cursus voldoende vakkennis bijgebracht over het beroepsmatig uitvoeren van werkzaamheden met een lichte vrachtauto (C1). Dit zijn vrachtwagens met een toegestane maximummassa tussen de 3.500 en 7.500 kg. Denk hierbij aan ambulancediensten, pakketbezorgers, cateraars of waardetransport. De opleiding voor de lichte vrachtauto (C1) bestaat zowel uit een theorie- als praktijkgedeelte.

Proefles

Om te kunnen bepalen hoeveel lessen je nodig hebt, is het verstandig om eerst een intake les te nemen. Deze les duurt 1,5 uur. In deze les gaan we beoordelen wat je al eventueel weet en kan, betreffende het rijden met een C1 vrachtauto. Aan het einde van de les kunnen we een advies uitbrengen. Je kunt de opleiding volgen door middel van losse blokken, door middel van een dagopleiding, of een combinatie van beide. De proefles kost €89,95.

Gaat u het C1 rijbewijs beroepsmatig gebruiken voor (commercieel) goederenvervoer dan heeft u naast het rijbewijs C1 ook de aanvulling Code95 op het rijbewijs nodig. Deze aanvulling bestaat uit twee extra theorie-examens en twee praktijktoetsen.

Interesse? 

Artikel 1 t/m 1 van 11