Lockdown verlengd: geen rijlessen en examens tot en met 2 maart

Naar aanleiding van de maatregelen die de regering op 2 februari heeft aangekondigd, verlengt Verkeersschool De Hoog de tijdelijke stop op (rij)opleidingen, examens en cursussen tot en met 2 maart 2021. Motorrijlessen gaan wel door.

De theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten gaan in ieder geval tot en met 2 maart niet door bij het CBR. Wij volgen nauwlettend instanties als de Nederlandse overheid, het RIVM en het CBR voor verdere beslissingen. Blijf op de hoogte via onze sociale mediakanalen en onze website.

Uitgesteld examen

Had je in de periode tussen 2 februari en 2 maart een examen staan? Neem dan de dag na de examendatum contact op met ons. Wij plannen dan een nieuw examen in. Alle klanten van wie de examens, toetsen en rijtesten niet doorgaan, krijgen per e-mail bericht van het CBR.

Voorbereiding

Omdat de wachttijden bij het CBR voor zowel theorie- als praktijkexamens steeds hoger oplopen, adviseren wij onze leerlingen alvast een theorie-examen in te plannen. De wachttijd voor een nieuw theorie-examen is op dit moment vier maanden. Plan deze dus zo snel mogelijk in via mijn.cbr.nl. Leerlingen die het theoriecertificaat al hebben behaald, adviseren wij om alvast een praktijkexamen in te plannen. Doe dit in samenspraak met je rijinstructeur.

Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen zoals AVB- of theorie-uitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95).

Artikel 1 t/m 1 van 11