Verkeersschool De Hoog schaft Volvo autobus aan

Verkeersschool De Hoog heeft een Volvo autobus aangeschaft. Met de autobus maakt Verkeersschool De Hoog alle catogiëren compleet. Het D-rijbewijs was het enige rijbewijs waarbij Verkeersschool De Hoog de leerlingen nog niet begeleidde. Vanaf heden kunnen leerlingen terecht voor het D-rijbewijs.

Minimum leeftijd

Voor het aanvragen van het D rijbewijs zonder code 95 moet u minimaal 24 jaar zijn. U moet minimaal 18 jaar zijn om het D-rijbewijs met code 95 aan te vragen. U moet in het bezit zijn van een rijbewijs B. Voordat u uw praktijkexamen kunt reserveren, moet u medisch zijn goedgekeurd. U moet hiervoor een Gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Als u medisch bent goedgekeurd, wordt er een Verklaring van geschiktheid naar de RDW verstuurd. Deze is 1 jaar geldig.

Wanneer een D rijbewijs?

Als u een voertuig wilt besturen met meer dan acht passagiers (uzelf niet inbegrepen), moet u in het bezit zijn van een rijbewijs D. De opleiding omvat een praktijkgedeelte en twee theoriegedeelten (verkeer D + techniek en administratie).

Artikel 1 t/m 1 van 11