Eerste recreatievaartexamens afgenomen door CBR

Het CBR neemt vanaf 1 januari 2020 recreatievaartexamens af. Het gaat hierbij om het Klein Vaarbewijs I en II en het Groot Pleziervaartbewijs II. Ook verzorgt het CBR dan de uitgifte van vaarbewijzen en ICC’s voor de recreatievaart.

Op 2 januari hebben de eerste 240 kandidaten bij het CBR examen gedaan voor het Klein Vaarbewijs I en II. Het CBR neemt vanaf 1 januari 2020 het Klein vaarbewijs I en II en het Groot pleziervaartbewijs II af. Het CBR neemt deze taak over van VAMEX.
De kandidaat heeft nu de keuze uit 20 verschillende examenlocaties in Nederland. Ook kan de kandidaat eenvoudig zelf via mijncbr.nl het examen digitaal reserveren en zelf de examendag en het -tijdstip kiezen. De examens die het CBR gaat afnemen zijn gelijk aan de eerdere recreatievaartexamens qua inhoud en zwaarte. Ook de tarieven zijn gelijk gebleven.

Geslaagd of niet, in Rijswijk werden de eerste kandidaten door Jan Jurgen Huizing - directeur Bedrijfsvoering - verrast met een bloemetje. De kandidaat die als eerste slaagde voor het examen, kreeg ook een waardebon om een motorboot te huren.

Artikel 1 t/m 1 van 11