Veilig Verkeer Nederland lanceert online opfriscursus

Veilig Verkeer Nederland(VVN) lanceert vandaag een nieuwe website: Verkeersregels. Op de site kun je actuele informatie en duidelijke uitleg vinden over verkeersregels en borden. Ook worden er verkeersvragen beantwoord.

Veel Nederlanders weten maar weinig van het verkeer, constateert VVN, en daarom is de site ontwikkeld. Zo blijkt uit de online VVN-verkeersquiz dat ruim de helft van de verkeersdeelnemers de maximumsnelheid op een woonerf niet kent. Ook weten ze niet genoeg over voorrang, richting aangeven en fietsers van rechts. 

Online opfriscursus

VVN wordt dagelijks gebombardeerd met vragen over verkeersregels. Daarom heeft de organisatie de online opfriscursus in het leven geroepen. Aan de hand van situaties met foto’s en tips en verrijkt met borden wordt de wet in begrijpelijke en handelingsgerichte taal uitgelegd zodat bezoekers hun verkeerskennis kunnen opfrissen.

"Met deze website geeft VVN op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Vragenstellers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kenden. Deze site is daarom voor alle generaties een aanrader", aldus Alphons Knuppel, directeur bij VVN.

Artikel 1 t/m 1 van 11