Iedereen die het vrachtrijbewijs (C/CE) of busrijbewijs (D/DE) (bus) of taxipas wil behalen of verlengen, moet een medische keuring ondergaan. Zonder zo’n keuring kan er geen rijbewijs worden aangevraagd.
Onze eigen keuringsarts verricht de keuring maandelijks bij ons op de verkeersschool.
Vrachtwagen- of buschauffeurs
Betreft de rijbewijzen: C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E
Wil je een van bovenstaande rijbewijzen halen óf verlengen? Dan moet je een gezondheidsverklaring invullen via mijn.cbr.nl. Na het invullen van de gezondheidsverklaring moet je medisch gekeurd worden bij een keuringsarts. Kijk in onze kalender wanneer de eerste mogelijkheid voor de keuring is.
Neem het keuringsverslag uit het CBR portaal uitgeprint of digitaal mee naar de keuring. In dit document staat een ZD (zorgdossier)-code. Met deze code kan de keuringsarts de uitslag direct melden bij het CBR.
Medipas voor buschauffeurs
Touringcarchauffeurs hebben soms een medibus pas nodig. Hiermee kunnen ze in Europa onderweg aantonen dat ze aan de medische normen voldoen om een bus/touringcar te besturen. Heb je een medibus pas nodig, geef dat aan bij de keuring. Er zijn extra kosten verbonden aan de medibus pas. Kijk daarvoor onder tarieven.
Taxichauffeurs
Voor het aanvragen of verlengen van een taxipas dient u eerst een ‘Aanvraagset voor een chauffeurskaart’ te bestellen via de klantenservice informatielijn van het Kiwa (070-4144400) of via de website (klik hier). De Geneeskundige Verklaring kunt u telefonisch aanvragen bij de KIWA.
De keuringsarts vult de tijdens de keuring de geneeskundige verklaring in. Deze verklaring stuur je uiteindelijk terug naar het KIWA register.
Seniorenkeuring (75+)
Automobilisten van 75 jaar of ouder, met in hun bezit rijbewijs B, moeten voor het verlengen hiervan een medische keuring ondergaan: rijbewijskeuring ouderen(75+). Er zal worden nagegaan of u lichamelijk als geestelijk nog in staat bent om een auto goed te kunnen besturen. Met het ouder worden neemt het risico op ongelukken ook toe. Het doel van de rijbewijs keuring bij ouderen is dat u ook na uw 75e jaar veilig auto blijft rijden met een geldig rijbewijs.
Toelichting keuring
Tijdens de rijbewijskeuring vult de arts een medisch verslag in. Samen met jouw ingevulde eigen verklaring stuur je dit verslag op naar het CBR. De medische afdeling van het CBR beoordeelt dan of jij medisch wordt vrijgegeven voor het rijbewijs. Je krijgt hierover een brief thuisgestuurd. Als je bent vrijgegeven, ben je één jaar rijgeschikt verklaard en kunnen wij een praktijkexamen aanvragen. Binnen dit jaar zul je dan je rijbewijs moeten halen en ophalen bij de gemeente. Wanneer je geen verklaring van geschiktheid ontvangt, geeft het CBR aan hoe je daar wel aan kunt komen. Het kan zijn dat ze je oproepen voor een rijtest of dat je langs een gespecialiseerde arts moet.
Meenemen naar keuring
Meenemen naar de keuring (zie ook de toelichtingen):
1. Keuringsformulier (de eigen verklaring met geneeskundig verslag)
Na het invullen van de Gezondheidsverklaring op mijn.cbr.nl ontvang je een formulier dat je mee dient te nemen naar de keuring. Je kunt deze ook bestellen via Regelzorg. Maak ná de keuring een fotokopie van beide zijden van het formulier. Bij zoekraken hoeft dan niet een nieuwe keuring plaats te vinden.
2. Urine
Neem urine mee naar de keuring. Een kleine hoeveelheid is voldoende. De urine hoeft niet nuchter te zijn en het liefst niet ouder dan twee uur. Neem de urine mee in een urinecontainertje dat verkrijgbaar is bij apotheek, drogist of huisarts.
3. Medicijnen (ook oogdruppels en pufjes voor de longen)
Als je medicijnen gebruikt, waaronder oogdruppels en pufjes voor de longen, neem dan een lijst mee van de apotheek of de (lege) verpakking(en).
4. Bril en/of contactlenzen (van de contactlenzen de sterkte van ieder oog)
Draag je contactlenzen, neem dan het recept van jouw opticien mee waarop de sterkte staat vermeld, of de verpakking van de lenzen. Dan hoef je voor de test van jouw gezichtsvermogen je lenzen niet uit te doen.
5. Rijbewijs of andere legitimatie
Je dient jezelf tijdens de keuring te kunnen legitimeren. Neem daarvoor je rijbewijs mee of een andere legitimatie.
De medische keuring van de arts is drie jaar geldig voor de categorie die jij hebt ingevuld. Wil je binnen een korte termijn meerdere rijbewijzen halen, vul dan ook de categorieën in die jij wilt halen. Na 2 maanden kan de keuring niet meer omgezet worden naar een ander rijbewijs.
Tarieven
Bekijk hier onze tarieven voor de medische rijbewijskeuring en de gezondheidsverklaring.
We zetten het helder en overzichtelijk voor je op een rij.
Let op: Alle prijzen voor particuliere rijopleidingen (zoals auto, motor en brommer) zijn inclusief btw. Voor beroepsopleidingen in de categorieën C, C1, CE, D, CCV en taxi hebben particulieren vrijstelling voor btw, daarom worden prijzen exclusief btw weergegeven.
Staat jouw vraag er niet bij?
Mail of bel, we helpen je graag
Ons bezoekadres (gratis parkeren) is: George Stephensonweg 21E, 3133 KJ Vlaardingen.
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 16.00 uur.
Ja het is mogelijk om langs te komen zonder afspraak.
Ja, in overleg met Verkeersschool De Hoog is het mogelijk om in maximaal 5 termijnen te betalen. Let op: het totaalbedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van het examen of de cursus betaald te zijn.
Dit is geen probleem. Je kunt altijd naar kantoor bellen en dit aangeven. We gaan dan kijken naar een passende oplossing.
Verkeersschool De Hoog heeft een bezoekadres aan de George Stephensonweg 21E te Vlaardingen. Hier beginnen de volgende rijlessen: – Motor (A) – Auto (B) – Aanhangwagen achter auto (BE) – Camper/ambulance (C1) – Cursus Code95 theorie en praktijk – Theoriecursussen – Bromfiets (AM) Leerlingen die autorijlessen volgen worden thuis opgehaald. Voor de beroepsopleidingen D, C, CE is de opstaplocatie Schiedamsedijk 22 te Vlaardingen.
Telefonisch: 010-4343399 Email: info@de-hoog.nl Whatsapp: 010-4343399
4487W1