Omscholen tot chauffeur via het UWV
Ontvang jij (binnenkort) een uitkering via het UWV en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Zoek je een beroep met vrijheid, zingeving en veel afwisseling? Overweeg dan een carrièreswitch en wordt chauffeur!
De vraag naar chauffeurs is momenteel ongekend groot. Na het succesvol afronden van je omscholingstraject kun je direct aan de slag bij een transportbedrijf bij jou in de buurt.
Al velen zijn je voorgegaan en hebben zich om laten scholen bij Verkeersschool De Hoog. Een volledige vergoeding van het omscholingstraject door het UWV is vaak mogelijk.
Om te bekijken of het beroep en de opleiding iets voor jou is, kun je een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met ons plannen.
100% vergoeding door UWV mogelijk
Verkeersschool De Hoog verzorgt alle omscholingstrajecten van het UWV, gemeentes en (ex)werkgevers. Het doel is dat jij succesvol het omscholingstraject behaalt. Heb jij momenteel een uitkering van het UWV wegens een ontslag, Wajong, Wia of ziekte?
Dan is de kans groot dat het UWV via een regeling je opleiding vergoed. Wist je trouwens dat via de gemeente het ook in sommige gevallen mogelijk is om een gedeeltelijk budget te krijgen?
We zetten het helder en overzichtelijk voor je op een rij.
Let op: Alle prijzen voor particuliere rijopleidingen (zoals auto, motor en brommer) zijn inclusief btw. Voor beroepsopleidingen in de categorieën C, C1, CE, D, CCV en taxi hebben particulieren vrijstelling voor btw, daarom worden prijzen exclusief btw weergegeven.
Staat jouw vraag er niet bij?
Mail of bel, we helpen je graag
Om praktijkexamen te mogen doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen RVM1-C (Module 1). Als je beroepsmatig een vrachtwagen wilt besturen, dan moet je naast Module 1 ook nog slagen voor VM2-C (Module 2) en VM3-C (Module 3). Alle examens maak je bij het CBR en bevatten allen 3-keuze vragen. Hieronder staat uitleg van de verschillende examens: RVM1-C (Module 1) Het examen RVM1-C (module 1) is het belangrijkste examen! Na het behalen van dit examen mag je afrijden voor de praktijk en pas na het behalen van dit examen kan je een afspraak maken voor VM2-C en VM3-C. Tijdens dit examen krijg je vragen over: – Verkeer – Techniek – Lading – Wetgeving (administratie) Dit examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Je bent geslaagd als je 52 of meer vragen goed hebt beantwoord. Code95 nodig? Heb je Code95 nodig bij je C rijbewijs. Dan maak je na het examen RVM1-C (Module 1) ook de examen VM2-C (module 2) en VM3-C (module 3). VM2-C (Module 2) Tijdens het examen VM2-C krijg je vragen over – Voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig – Basiskennis voertuigtechniek – Taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen – Elektronische en mechanische systemen – Lading en lading zekeren Dit examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Je bent geslaagd als je 52 of meer vragen goed hebt beantwoord. VM3-C (Module 3) Tijdens dit examen krijg je vragen over: – Wetgeving – Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en tachograaf – Wetgeving – documenten – Veiligheid en gezondheid – Branche en bedrijf Dit examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Je bent geslaagd als je 52 of meer vragen goed hebt beantwoord.
Als je 17 jaar bent, mag je beginnen met de theorie voor het vrachtwagenrijbewijs. Je mag rijles volgen als je je autorijbewijs hebt en je bent minimaal 17 jaar oud bent. Om examen te mogen doen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Als je 21 jaar bent kun je je vrachtwagenrijbewijs zonder Code 95 halen. Als je 18 jaar bent, dan moet je in het bezit zijn van Code 95 om het rijbewijs op te kunnen halen bij de gemeente.
Het verschil tussen rijbewijs C en C1 is dat je met het rijbewijs C alle vrachtwagens (zonder aanhanger) mag besturen en met het rijbewijs C1 elke vrachtwagen met een toegestaan maximaal gewicht van 7.500 kilo. Deze gegevens vind je op het kentekenbewijs van het voertuig. Je kan het rijbewijs C1 dus zien als een rijbewijs voor lichte vrachtwagens. Dit rijbewijs is vaak (minimaal) nodig als je met een zware camper of ambulance wilt gaan rijden (zwaarder dan 3500 kilo met een maximum gewicht van 7500 kilo.
Gemiddeld genomen neemt iemand tussen de 28 en 40 uur praktijkles op de vrachtwagen om een goede kans van slagen te hebben voor het examen.
Ja, in overleg met Verkeersschool De Hoog is het mogelijk om in termijnen te betalen. Wil je in termijn betalen, laat ons dit per mail weten. Let op: het totaalbedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van het examen of de cursus betaald te zijn.
De try-out is verplicht. De instructeur zal je een eerlijk advies geven en op basis daarvan heb je een beter beeld van het aantal uur wat je gemiddeld aan je rijopleiding zal moeten besteden.
Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B om te kunnen starten met de rijlessen voor de vrachtwagen.
Om een vrachtwagenrijbewijs te halen of te verlengen dien je gekeurd te worden door een ARBO arts. Een medische keuring boeken kan door contact met ons op te nemen. Onze ARBO arts keurt maandelijks op de rijschool kandidaten voor het verlengen of het behalen van hun rijbewijs.
Je kunt jouw rijles kosteloos annuleren, mits je dit uiterlijk 48 uur van te voren doet. Afzeggen kan middels de volgende opties; op het kantoor, bij de instructeur van Verkeerschool De Hoog, telefonisch (010-4343399), per Whatsapp (010-4343399) of per mail (info@de-hoog.nl) te gebeuren.
Ja, wij zijn bij SOOB aangesloten.
De lessen starten altijd vanaf onze vaste locatie in Vlaardingen: Schiedamsedijk 22.
-Een geldig Nederlands rijbewijs B (automaat of schakel) of een geldig EU/EER rijbewijs B (automaat of schakel) en een geldig identiteitsbewijs. -De bevestiging reservering. -Een examenvoertuig. Deze moet aan een aantal voorwaarden voldoen en wordt verzorgd door Verkeersschool de Hoog -Kentekengegevens van het examenvoertuig (kentekenbewijs of kentekencard met print van het conformiteitsbewijs. Dit wordt geregeld door Verkeersschool de Hoog
Afhankelijk waar je het C rijbewijs voor wil gebruiken, heb je code 95 nodig. Wil je weten of jij code 95 nodig hebt? Neem contact met ons op of klik op de onderstaande link. https://www.ilent.nl/onderwerpen/code-95-rijbewijs/regelhulp-code-95
Het verschil tussen rijbewijs C en C1 is dat je met het rijbewijs C alle vrachtwagens (zonder aanhanger) mag besturen en met het rijbewijs C1 elke vrachtwagen met een toegestaan maximaal gewicht van 7.500 kilo. Deze gegevens vind je op het kentekenbewijs van het voertuig. Je kan het rijbewijs C1 dus zien als een rijbewijs voor lichte vrachtwagens. Dit rijbewijs is vaak (minimaal) nodig als je met een zware camper of ambulance wilt gaan rijden (zwaarder dan 3500 kilo met een maximum gewicht van 7500 kilo.