Rijbewijs C1 (Camper / ambulance rijbewijs)

Code95

Toets besloten terrein (TBT) en praktische toets (PT) Direct try-out inplannen

In 1 dagdeel leren onze instructeurs je alle bijzondere verrichtingen voor de vrachtwagen C1 die je moet beheersen tijdens de toets besloten terrein. De dagopleiding wordt op ons oefenterrein gegeven en je eigen instructeur neemt ook de toets af. 

Praktijk code95

Het je theoretische module 2 en 3 afgerond dat dien je wel nog twee praktische toetsen te volgen: Toets besloten terrein en praktische toets.

Toets besloten terrein

Tijdens de toets besloten terrein voer je een aantal manoeuvres uit op een afgesloten terrein. Deze manoeuvres moeten binnen een bepaalde tijd en binnen bepaalde afmetingen behaald worden.

De toets vindt plaats op een afgesloten terrein waar de verkeerssituaties gecontroleerd kunnen worden nagebootst. Enkele belangrijke aspecten van deze toets zijn:

  1. Veiligheid: De examinator let ook op de algemene veiligheid tijdens het rijden op het besloten terrein, zoals het correct gebruik van spiegels, het geven van signalen en het vermijden van obstakels.
  2. Manoeuvreren: Kandidaten worden beoordeeld op hun vermogen om de vrachtwagen correct te manoeuvreren, zoals achteruitrijden, draaien in kleine ruimtes en het maken van bochten.
  3. Technische Vaardigheden: Het correct uitvoeren van pre-ritcontroles en het veilig omgaan met de voertuigtechnologie zijn van groot belang.

Het succesvol afleggen van deze toets vereist een combinatie van technische vaardigheden, nauwkeurigheid en kennis. Het is een kans voor kandidaten om te laten zien dat ze de basisprincipes van het vrachtwagen rijden beheersen voordat ze de openbare weg op gaan.

Praktische toets

Tijdens de praktische toets wordt er gekeken naar een aantal onderdelen:

  • Het laden, stuwen, vastzetten en lossen van lading
  • Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit
  • Voorkomen van fysieke risico’s
  • Invullen van een Europees schadeformulier
  • Maatregelen bij noodsituaties
  • Maatregelen bij gladheid en storingen

De praktische toets duurt 60 minuten. De toets wordt afgenomen door een gecertificeerde opleider. Tijdens de toets moet u alle onderdelen doorlopen.

Door het gooien van een dobbelsteen wordt de ladingcombinatie / laadbrief bepaald. Het gegooide cijfer bepaalt ook welke vragenset wordt gebruikt. Dan starten de kandidaat en toetsafnemer met ‘Fase 1: de voorbereiding op de rit’. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod die relevant zijn voordat de chauffeur de weg op gaat. Als het voertuig geladen is, start ‘Fase 2: Onderweg’. Tijdens deze fase worden er vragen gesteld over wat een chauffeur onderweg tegen kan komen en zal hij een deel van zijn lading moeten lossen. De toets eindigt met ‘Fase 3: Eindbestemming’. Daar wordt de rest van de lading gelost en sluit de chauffeur het voertuig af.

Wat kost deze opleiding nou eigenlijk?

We zetten het helder en overzichtelijk voor je op een rij.

Let op: Alle prijzen voor particuliere rijopleidingen (zoals auto, motor en brommer) zijn inclusief btw. Voor beroepsopleidingen in de categorieën C, C1, CE, D, CCV en taxi hebben particulieren vrijstelling voor btw, daarom worden prijzen exclusief btw weergegeven.

Een autorijles bij De hoog
Ook wij zijn
geslaagd
Een rijles bij De hoog

Staat jouw vraag er niet bij?
Mail of bel, we helpen je graag

Je kunt jouw rijles kosteloos annuleren, mits je dit uiterlijk 48 uur van te voren doet. Afzeggen kan middels de volgende opties; op het kantoor, bij de instructeur van Verkeerschool De Hoog, telefonisch (010-4343399), per Whatsapp (010-4343399) of per mail (info@de-hoog.nl) te gebeuren.

Het is ten alle tijden verplicht om je rijbewijs bij je te hebben. Voor het praktijkexamen maar ook tijdens de rijlessen.

Waneer je het rijbewijs C1 gaat gebruiken om beroepsmatig (commercieel) vervoer te gaan doen, dan heb je naast alleen het C1 rijbewijs ook de aanvulling Code95 daarbij nodig. In dat geval moet je nog 2 extra theorie-examens doen en 2 praktijktoetsen. Meer informatie hierover kan je hier vinden. Weet je niet zeker of je Code95 nodig hebt, neem dan even contact met ons op.

Als je in de volgende situaties het C1 rijbewijs wilt halen heb je uitzondering voor Code95: – Ambulance – Rijden met paardentrailer – Rijden met een camper. In deze gevallen die je twee examens: – Theorie module 1(RVM1-C1) – Praktijkexamen

Wanneer je het camperrijbewijs (C1) wil halen, dien je 1 module theorie af te ronden, namelijk RVM1-C1. Deze module behandelt de basis, met regels over het juiste gedrag in het verkeer en de basiskennis van voertuigtechniek. Ook komen de onderwerpen veilig lading vervoeren en administratieve verplichtingen aan bod. Wil je Code95 halen dan dien je aanvullende modules VM2-C1 en VM3-C1 te behalen.

Het theoriecertificaat blijft 2 jaar geldig.

De try-out is verplicht. De instructeur zal je een eerlijk advies geven en op basis daarvan heb je een beter beeld van het aantal uur wat je gemiddeld aan je rijopleiding zal moeten besteden.

Ja, wanneer je het vrachtwagenrijbewijs wilt gaan halen, en het C1 rijbewijs valt onder het vrachtwagenrijbewijs, dan moet je medisch gekeurd worden. Onze arbo-arts keurt onze klanten maandelijks. Vul hiervoor eerst een Gezondheidsverklaring in via mijn.cbr.nl

Ja, bij ons op de rijschool aan de George Stephensonweg 21E is er maandelijks een arts die de medische keuringen uitvoert.

De rijlessen C1 beginnen aan de George Stephensonweg 21D te Vlaardingen.

Het camperrijbewijs, oftewel het C1 rijbewijs, is geschikt voor het besturen van een camper of kleine vrachtwagen met een totaalgewicht van 3.500 kg tot een toegestane maximum massa van 7.500 kg. Om het rijbewijs te halen dien je 1 module theorie af te ronden, die getoetst wordt met een examen bij het CBR. Na het behalen van de theorie opleiding, start je met de eendaagse- of tweedaagse praktijkopleiding in een C1 voertuig. De praktijkopleiding sluit je af met een praktijkexamen bij het CBR.

In overleg met Verkeersschool De Hoog is het mogelijk om in termijnen te betalen. Wil je in termijn betalen, laat ons dit per mail weten. Let op: het totaalbedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van het examen of de cursus betaald te zijn.