CBR

Gezondheidsverklaring

Vul bij aanvang van je rijopleiding een Gezondheidsverklaring in

Volg je een rijopleiding bij Verkeersschool De Hoog: vul de Gezondheidsverklaring dan zo snel mogelijk in. Zonder Gezondheidsverklaring kun je geen praktijkexamen doen. Momenteel kampt het CBR met lange wachttijden. Zorg daarom dat je de Gezondheidsverklaring zo vroeg mogelijk invult. Volg de stappen in link hieronder om de Gezondheidsverklaring te voltooien.

GezondheidsverklaringDownloaden

DigiD

Je logt in met je DigiD. Gebruik nooit een DigiD van een ander.

Inloggen Mijn CBR met DigiD

Geen DigiD?

Vraag je DigiD aan op digid.nl. Kun je geen DigiD aanvragen? Machtig je rijschool dan met het formulier machtigen opleider.

Welke categorieën?

De Gezondheidsverklaring is alleen nodig voor het praktijkexamen. Je dient Verkeersschool De Hoog te machtigen voor de volgende praktijkexamens:

  • Motor (AVB en AVD)
  • Bromfiets (AM2)
  • Auto (B)
  • Aanhangwagen achter de auto (BE)
  • Taxi (TVT en TVP) – Voor de taxipas is ook een medische keuring vereist
  • Camperrijbewijs (C1) – Voor dit rijbewijs is ook een medische keuring nodig
  • Vrachtwagen rijbewijs (C) – Voor dit rijbewijs is ook een medische keuring nodig
  • Aanhangwagen achter vrachtwagen rijbewijs (CE) – Voor dit rijbewijs is ook een medische keuring nodig
  • Bus (D)- Voor dit rijbewijs is ook een medische keuring nodig
  • Verlengen van het grootrijbewijs – Voor dit rijbewijs is ook een medische keuring nodig

Let op: het kan zijn dat je een bericht van het CBR krijgt om langs een arts te gaan. In deze Specialistenzoeker staan alle specialisten die voor het CBR keuringen mogen uitvoeren. Deze specialisten kennen de rijbewijseisen goed en beoordelen onafhankelijk of u aan deze eisen voldoet.

Medische keuring

Iedereen die het vrachtrijbewijs (C/C1/CE) of busrijbewijs (D/D1/DE) (bus) of taxipas wil behalen of verlengen, moet een medische keuring ondergaan. Zonder zo’n keuring kan er geen rijbewijs worden aangevraagd.

Onze eigen keuringsarts verricht de keuring maandelijks bij ons op de verkeersschool.

Toelichting keuring

Tijdens de rijbewijskeuring vult de arts een medisch verslag in. Samen met jouw ingevulde eigen verklaring stuur je dit verslag op naar het CBR. De medische afdeling van het CBR beoordeelt dan of jij medisch wordt vrijgegeven voor het rijbewijs. Je krijgt hierover een brief thuisgestuurd. Als je bent vrijgegeven, ben je één jaar rijgeschikt verklaard en kunnen wij een praktijkexamen aanvragen. Binnen dit jaar zul je dan je rijbewijs moeten halen en ophalen bij de gemeente. Wanneer je geen verklaring van geschiktheid ontvangt, geeft het CBR aan hoe je daar wel aan kunt komen. Het kan zijn dat ze je oproepen voor een rijtest of dat je langs een gespecialiseerde arts moet. 

Meenemen naar keuring

Meenemen naar de keuring (zie ook de toelichtingen):

1.    Keuringsformulier (de eigen verklaring met geneeskundig verslag)

Na het invullen van de Gezondheidsverklaring op mijn.cbr.nl ontvang je een formulier dat je mee dient te nemen naar de keuring.  Je kunt deze ook bestellen via Regelzorg. Maak ná de keuring een fotokopie van beide zijden van het formulier. Bij zoekraken hoeft dan niet een nieuwe keuring plaats te vinden. 

2. Urine

Neem urine mee naar de keuring. Een kleine hoeveelheid is voldoende. De urine hoeft niet nuchter te zijn en het liefst niet ouder dan twee uur. Neem de urine mee in een urinecontainertje dat verkrijgbaar is bij apotheek, drogist of huisarts.

3.    Medicijnen (ook oogdruppels en pufjes voor de longen)

Als je medicijnen gebruikt, waaronder oogdruppels en pufjes voor de longen, neem dan een lijst mee van de apotheek of de (lege) verpakking(en).

4.    Bril en/of contactlenzen (van de contactlenzen de sterkte van ieder oog)

Draag je contactlenzen, neem dan het recept van jouw opticien mee waarop de sterkte staat vermeld, of de verpakking van de lenzen. Dan hoef je voor de test van jouw gezichtsvermogen je lenzen niet uit te doen.

5.    Rijbewijs of andere legitimatie Je dient jezelf tijdens de keuring te kunnen legitimeren. Neem daarvoor je rijbewijs mee of een andere legitimatie.

Wat kost deze opleiding nou eigenlijk?

We zetten het helder en overzichtelijk voor je op een rij.

Let op: Alle prijzen voor particuliere rijopleidingen (zoals auto, motor en brommer) zijn inclusief btw. Voor beroepsopleidingen in de categorieën C, C1, CE, D, CCV en taxi hebben particulieren vrijstelling voor btw, daarom worden prijzen exclusief btw weergegeven.

Een autorijles bij De hoog
Ook wij zijn
geslaagd
Een rijles bij De hoog

Staat jouw vraag er niet bij?
Mail of bel, we helpen je graag

Geef dit bij je instructeur aan. Anders via: – Telefonisch via 010-4343399 – Whatsapp via 010-4343399 – Per email via info@de-hoog.nl

Ja, wij geven theorie cursussen bij ons op locatie. Deze cursussen duren 3 avonden achter elkaar van 18:00 tot 21:00.

Een gezondheidsverklaring vul je in op mijn.cbr.nl Doe dit zo snel mogelijk. Twijfel je over een vraag? Neem dan eerst contact op met ons! Als je per ongeluk een ‘ja’ invult kan het lang duren voor dat je op examen kan. Zorg ook dat je alleen de categorie invult waarvoor jij op dit moment je rijbewijs wil halen.

Je mag starten met rijlessen wanneer je 16,5 jaar oud bent.

Deze is 1,5 jaar geldig.

Om Verkeersschool De Hoog voor je theorie- of praktijkexamen te machtigen heb je het rijschoolnummer van Verkeersschool De Hoog nodig. Het rijschoolregistratienummer is: 4487W1.

Ja dat kan, maar de beschikbaarheid is beperkt. Daarnaast is het beter om overdag te lessen. Overdag is het namelijk veel drukker in het verkeer. Als je alleen maar s’ avonds en op zaterdag lest dan ben je hier niet aan gewend. Het CBR examen is altijd overdag.

Je dient 16 jaar oud te zijn om het examen bij het CBR af te leggen.

De lessen worden standaard gepland in blokken van 1 uur (60 minuten). Een langere les kan op aanvraag.

Ja, wanneer jij aangeeft dat je graag bij 1 instructeur wilt rijden kunnen wij hier rekening mee houden. De instructeur heeft altijd zijn/haar eigen auto bij. Wanneer de instructeur afwezig is of de auto uitgevallen is, proberen we altijd een passende oplossing te vinden.

In principe wordt jouw opleiding gepland bij een vaste rijinstructeur. Mocht je geen klik hebben met jouw instructeur geef het dan aan ons aan. Wij kijken naar een passende oplossing.

Bij Verkeersschool De Hoog is er geen verschil tussen schakel en automaat rijlessen. Mocht het schakelen je niet bevallen dan kan je in overleg met je instructeur wisselen naar de automaat. Het pakket kun je dus gewoon meenemen naar een automaat opleiding.

Je kunt jouw rijles kosteloos annuleren, mits je dit uiterlijk 48 uur van te voren doet. Afzeggen kan middels de volgende opties; op het kantoor, bij de instructeur van Verkeerschool De Hoog, telefonisch (010-4343399), per Whatsapp (010-4343399) of per mail (info@de-hoog.nl) te gebeuren.

Ja, in overleg met Verkeersschool De Hoog is het mogelijk om in maximaal 5 termijnen te betalen. Wil je in termijn betalen, laat ons dit per mail weten. Let op: het totaalbedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van het examen of de cursus betaald te zijn.

2toDrive is een experiment waarbij jongeren eerder hun rijbewijs kunnen halen om daarna tot hun 18e verjaardag onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive (rijden onder begeleiding) zorgt ervoor dat beginnende bestuurders onder relatief veilige omstandigheden alvast die rijervaring op kunnen doen

Deze vraag je aan via het RDW. Vraag het stappen plan aan één van onze instructeurs.

Ja voor het praktijkexamen dien je een reflectieformulier in te vullen. Dit formulier dwingt jou om kritisch te kijken naar jouw ontwikkeling als bestuurder: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/praktijkexamen-auto/hoe-bereid-je-je-voor Je moet het zelfreflectieformulier invullen vóór dat je naar je praktijkexamen gaat. Vul het formulier dus in, bijvoorbeeld thuis of tijdens een rijles. Je geeft dit formulier aan het begin van je praktijkexamen aan de examinator. Die bekijkt de antwoorden die je hebt gegeven pas nádat jij de uitslag voor het examen hebt gekregen (geslaagd of gezakt) en bespreekt de daarna met jou. Het formulier telt dus niet mee voor de uitslag van je examen.

Ja, in principe wordt je altijd thuis opgehaald. Mits je in het ophaalgebied Vlaardingen/Schiedam/Maassluis woont. Mocht je binnen deze regio op een andere plek opgehaald willen worden als op je huisadres, horen we dit graag van te voren.